Behøver man velge vanlige takstein?

22 november 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange forskjellige taktyper å velge mellom på markedet, men det finnes også noen nye, spennende materialer som man kan ta med i vurderingen, som man kanskje ikke visste om. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne den perfekte taktypen til din konstruksjon. 

Andre materialer til tak 

Plasttak er blant taktypene som mange ikke vet om. enda, når de skal legge nytt tak. Det er et slitesterkt tak, som også har mulighet for å slippe inn lys. Det er fordi man kan velge ulike grader av transparens når man skal kjøpe denne taktypen. Det er også en svært slitesterk taktype. 

Plasttak

Hva slags type tak skal jeg velge? 

Det er mange taktyper å velge mellom, som sagt, men det handler ikke alltid bare om å velge tak i et materiale som du liker eller synes er pent, det handler også om hva som passer. Hva som passer kan handle om estetikk, altså hva du synes er fint, men også om funksjon. Aller helst bør det være en kombinasjon av disse som gjør at du velger en type tak fremfor en annen, for eksempel. Det kan være at du har et gammel, flott Sørlandsidsyllisk hus, hvitmalt og vakkert, og da er det nærliggende å tenke at det kanskje passer bedre med oransje eller sort teglstein enn kanskje et plasttak.

Det er sånt som er viktig å ta høyde for. Samme hvis man eksempelvis skal legge nytt tak på en garasje eller et skur – her er det kanskje allikevel et plasttak som er den beste løsningen. For det er jo gjerne sånn at man trenger et tak som tåler mye, og kanskje slipper inn lys. Da kan man bruke lokalet eller rommet på dagen, uten å skulle tenne en lampe, og man kan slippe inn naturlig dagslys. Det er en stor fordel når det kommer til denne typen konstruksjoner. Det kan også se utrolig flott ut med et gjennomsiktig plastsak på en moderne villa eller hytte. 

Flere nyheter