Derfor velger mange led

02 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er kanskje ikke så rart hvis du allerede har hørt mye om led, men vet du hvorfor det er blitt så populært? Her skal vi se litt nærmere på fremveksten av led, hvorfor det er så bra og hva du kan bruke det til. 

Et grønnere alternativ? 

Alle kjenner vi vel godt den vanlige glødepæren som har vært populær i mange år, og det var vel ikke før led kom for alvor at mange begynte å tenke litt ekstra over hva slags lyspære de egentlig valgte. I takt med at strømprisene har økt og mange er blitt langt mer bevisste om eget energiforbruk, har led også blitt mer og mer populært, og det er faktisk ikke helt tilfeldig.

led

Det er nemlig sånn at led lys regnes for å være mer miljøvennlige enn vanlige lyspærer. Det er blant annet fordi de bruker mindre energi, og dermed bruker du mindre strøm når du bruker en led pære enn når du bruker en vanlig lyspære. Det er også sånn at led pærer varer lenger, og dermed slipper du ikke bare å skifte lyspærer sjeldnere, hvilket helt klart er en stor fordel, du får også mindre avfall – som i sin tur er mer miljøvennlig. 

Smart utelys med led

Det er også utrolig smart med led at det finnes i alle mulige former, og alle mulige forskjellige lysstyrker. Det gjør det til en utrolig allsidig lyskilde, og du kan finne ledlys som passer perfekt til dine behov. Dette gjelder også utelys og gatelys, som du kan se her https://ledlyskilder.no/19228-gatelys-led, hvor man også kan velge led. Det er mange som ikke er klar over at det er et alternativ. I tillegg kan man finne smarte strips og lyskjeder som man enkelt kan bruke til å lyse opp områder som kanskje er litt vel mørke. Da er man godt på vei. 

Flere nyheter