Hva er fordelene med aluminium?

19 november 2020
Johanne Larsen

Det er aluminium i flere ting enn du tror, og det er det mange gode grunner til. Nå skal vi se litt nærmere på hvorfor aluminium er så populært, og hva man har begynt å bruke det til. 

Hva kan aluminium? 

Aluminium er blitt et populært materiale. En av de største årsakene til at aluminium er så populært, henger sammen med hvilke egenskaper aluminium har som materiale. Det er nemlig et materiale som er både lett og solid, og det gjør at det kan brukes til utrolig mange ting. 

Hvis man for eksempel skal lage verktøy og maskineri, er det en klar fordel å bruke et materiale som er lett og kraftig. Det er faktisk en uslåelig kombinasjon. Det vil nemlig si at man kan bygge verktøy og maskiner som er lette, men fremdeles kraftige og solide. Det er spesielt viktig å lage verktøy og maskiner som har god holdbarhet, og da er aluminium et populært materiale. 

Hva bruker vi det til?

Vi bruker aluminium til flere ting enn du kanskje tror. De fleste har aluminiumsfolie i kjøkkenskuffen og kanskje en brusboks eller to i kjøleskapet. Kanskje har du også hermetikk i skapet? Det er aluminium alt sammen, og det er altså noe vi bruker nesten hver eneste dag. Men det er flere ting som er laget av aluminium. Visste du for eksempel at mange biler er laget av aluminium? Det er nemlig en stor fordel at materialet er så lett formbart som det er, og at man kan lage biler i aerodynamiske former som er lette og solide. 

Man lager også andre ting i aluminium som man bruker mye. Det er for eksempel sånn at mange smarttelefoner og datamaskiner er laget av nettopp aluminium. Det er igjen fordi det er et så solid materiale, og det sier kanskje seg selv at det er en stor fordel når det kommer til sårbar teknologi. 

 

Flere nyheter