Hvor finner du ditt neste lån?

13 mars 2022
Maria Laugesen

editorial

Når du skal ta opp et lån, er det viktig å vite hvilken type som er riktig for deg, hva budsjettet er og hvilke muligheter du har. Jo mer forberedelse du gjør, jo mindre risiko er det for unødvendige kostnader og ubehagelige overraskelser underveis.

Hvorfor ta opp lån?

Det kan være mange forskjellige årsaker til at man ønsker eller behov for å ta opp et lån, og det er derfor helt individuelt. For noen er det ved kjøp av fast eiendom eller bil, mens det i andre tilfeller handler om å trenge penger til regninger, nye møbler eller elektronikk, oppussing av bolig osv.

Med et forbrukslån får du muligheten til å låne til det presis det som du ønsker og trenger. Det gir deg et veldig fleksibelt lån med stor frihet til å bruke pengene som det passer for akkurat din individuelle situasjon, uansett om det er små eller store beløp.

Under denne friheten er det dog også viktig å være ansvarlig og fornuftig, og derfor bør du aldri låne til noe som du ikke trenger, og du bør aldri låne mer enn du har råd til.

lån

Søk alltid flere steder

I dag finnes det en lang rekke banker og långivere som tilbyr forbrukslån til private over 18 år. Det gir stor variasjon og konkurranse på markedet, og det er fordeler og ulemper ved alle långivere. Derfor må du være oppmerksom på å sammenligne flere selskaper for å finne det tilbud som passer best for deg og dine behov.

Du bør spesielt være oppmerksom på vilkår og priser, der du må huske på å se både på renten og på de andre gebyrer som finnes. Her kan det være en fordel å bruke den effektive renten, som nettopp gir en samlet vurdering av de totale kostnader på lånet, og som derfor kan brukes direkte til å sammenligne långivere. 

 

Få hjelp til å sammenligne

Det høres kanskje tidskrevende og vanskelig ut å sammenligne tilbud fra mange forskjellige långivere før du velger, men det trenger det faktisk ikke være. Det finnes nemlig online tjenester som Swiftbanker.no, som hjelper deg med presis dette.

Basert på ditt ønskede lånebeløp gir de deg oversikt over dine muligheter, så du kan sammenligne flere tilbud på veldig kort tid. Det sparer deg for både tid og penger, og du kan øke sannsynligheten for å finne akkurat det forbrukslånet som er best og billigst for deg og dine behov.

Flere nyheter