Låser bruker vi til mange ting i livet

09 desember 2019
Mathias Bjelland
Låser bruker vi til mange ting i livet

Livet til en ydmyk låsesmed i Drammen

En låsesmed i Drammen er en av de yrkene som vi vanligvis ikke tenker på før vi faktisk trenger dem. Vi stopper aldri opp for å tenke hva det å være en låsesmed innebærer og glemmer noen ganger til og med at et slikt yrke eksisterer før vi låser oss ut av huset og trenger hjelp til å komme tilbake. Låsesmeder er et yrke som ikke krever universitetsgrad, men i stedet krever erfaring og tekniske ferdigheter.

Dessverre, fordi de ikke har vitnemål, blir de sett på av noen medlemmer av samfunnet. Det er fortsatt noen mennesker som bare ser folk som har universitetsgrader som mennesker som har noe verdt i samfunnet. Dette er et veldig misforstått verdensbilde som ikke klarer å ta hensyn til arbeidet og innsatsen som kreves for å bli en ordentlig dyktig og sertifisert låsesmed i Drammen for eksempel. Det krever ikke bare enorm teknisk kunnskap om alle ting låsesmeder har ansvar for, men også personlighetstrekk som vil hjelpe dem å fullføre denne prosessen.

Låsesmeden lærer det meste han trenger å vite fra sin mester

Å bli låsesmed krever mange års trening med en dyktig og erfaren låsesmed. Du må skygge for mesterlåsesmeden og lære alt du trenger å lære om låsesmedhandelen og hva du forventes å vite og kunne gjøre. Først etter at mesteren er fornøyd med at du er forberedt nok til å gå på egen hånd, kan du enten jobbe for mesteren som fullsertifisert låsesmed eller starte egen drift.

Alt dette krever mye tålmodighet. Mange som starter treningsprosessen, skjønner ikke hvor mye tid og engasjement det tar å bli en fullt anerkjent låsesmed og frafallsdel av veien gjennom. Dette er grunnen til at alle bør gi låsesmeder og andre fagyrker den respekten de fortjener. De gjør en god jobb!

Flere nyheter