Trenger du nytt batteri til røykvarsler?

20 desember 2020
admin

Trenger du nytt batteri til røykvarsler? Det er smart å være sikker på svaret.

Mange av oss tar røykvarslerne i hjemmet vårt for gitt. Vi tenker kanskje ikke over at de batteriene som sitter i dem faktisk skal skiftes for at de skal kunne sørge for at vi er trygge og det er dessverre mange ulykker som skjer fordi man ikke sjekker om det er gode batterier som sitter i den man har, eller om det faktisk burde svært skiftet for lenge siden.

Så hvis du leser dette og ikke vet om du er sikker på svaret, så vil jeg virkelig anbefale deg å sjekke det. Man skal sjekke det minst en gang i året, hvis ikke litt oftere, bare for å være helt sikker og det er mye bedre å gjøre det en gang for mye enn en gang for lite. Så vet du ikke med sikkerhet om du trenger nytt batteri til røykvarsler så sjekk bare for å være helt sikker.

Desember er lett å huske

Det er faktisk en nasjonal dag for å huske å sjekke om man trenger nytt batteri til røykvarsler, og selv om man kanskje ikke kommer til å huske den helt spesifikke dagen, det gjør jeg aldri, så er det lett å huske at man skal sjekke i Desember. Det er også bra å tenke på at man skal sjekke i Desember fordi det rent statistisk er mange flere branner i julemåneden enn det er resten av året.

Vi tenner flere lys, mange drikker med alkohol og til sammen er det ikke en særlig god kombinasjon. Så det å faktisk huske det og sjekke selv om man tror man er sikker, er veldig lurt. Og ja, det gjelder også selv om man ikke drikker i julen eller er særlig glad i stearinlys også. Det gjelder alle!

Flere nyheter