Trommer er en av barnas favorittinstrumenter

11 september 2019
Mathias Bjelland
Trommer er en av barnas favorittinstrumenter

Trommer er virkelig gøy for barna!

Barn elsker rytmer og musikk. Når vi blir eldre, så blir vi gjerne også litt mer sjenerte hva gjelder å fremvise våre dansetalenter, sang, og fremvisning av musikk. Barna har derimot ingen sperrer her. De elsker alle typer slags instrumenter, og rytmer og lyder er noe de virkelig pryder seg på. Derfor kan det være en god ide å gi barna dine instrumenter, slik at de kan ha det gøy, og ikke minst få utløp for sine kreative sider. 

Det trenger nemlig heller ikke å koste så altfor mye å kjøpe inn trommer til barna dine. I stedet koster det nok heller litt å lydisolere et rom i huset! Men fra spøk til alvor, så er det viktig å la barna få dette utløpet av rytme og musikk så tidlig som mulig. Og hvem vet, kanskje blir de virkelig gode på trommer også? Du vet tross alt aldri helt det!

Et instrument på vei tilbake

På 60- og 70-tallet var trommer et hett instrument. I det hele tatt var de aller fleste instrumenter regnet for å være skikkelig kule. Den dag i dag har nok interessen for å for eksempel bli med i et band dalt noe, men det er fortsatt mange som velger å la barna sine spille trommer. Det er blant annet sagt at det å la barna spille trommer får frem koordinasjon fra tidlig av. 

Om du noensinne har spilt trommer, så vet du hvor mye koordinasjon og rytme som inngår i dette. Det er gode nyheter for barn i vekst, da koordinasjon og rytme er med på å trene hjernene deres til å utvikle seg videre. 

Det bør vel egentlig ikke være noen tvil – la barna dine spille trommer i dag! Dette er et instrument med formål og mening, i tillegg til den viktige kulturelle biten så klart!

Flere nyheter