Oppgrader boligen med nye vinduer

23 september 2021
Johanne Larsen

Det er utrolig hva nye vinduer kan gjøre i boligen din, og dette er det mange innredningsentusiaster som ikke er klar over. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan bruke vinduer til å oppgradere boligen din. 

På tide å skifte ut vinduene? 

Det er faktisk ikke sånn at vinduer varer evig. Det er nemlig en av de strukturelle tingene ved boligen din, som krever en del vedlikehold for å fungere optimalt. Men hva mener vi egentlig med det? Det er nemlig sånn med vinduer, at de har flere funksjoner. Man kan både lufte ut med vinduene, for å få et godt inneklima, men vinduene har også en isolerende funksjon. De skal også sørge for å holde varmen inne når det blir kaldt. 

Her i nord er det kanskje ekstra viktig at vi har vinduer som faktisk fungerer som de skal. Når vinduene blir gamle, så kan de nemlig fort miste isolasjonsevnen, og så begynner de å lekke varme. Det vil si at når du skal varme opp boligen din, så er det viktig å ha tette vinduer, hvis ikke kan du fort ende med å sløse bort dyrebar energi, og det er en dårlig løsning for både lommebok og miljø. 

Med et nytt window, har du ikke dette problemet. Nye vinduer holder nemlig på varmen, og derfor er det mange som mener at det å skifte ut vinduene i boligen din, kan være en god investering. 

I tillegg til at det er lurt å holder å varmen, og dermed holde varmeregningen nede, er det å skifte ut vinduene også noe som kan være en stilmessig oppgradering. Når du skifter ut vinduene, kan du nemlig finne vinduer som passer helt perfekt til den stilen du vil ha, og dermed løfte frem detaljer og stilelementer fra interiøret. Derfor kan det være lurt å se på nye vinduer. 

Flere nyheter